Lakrids påvirker dit blodtryk
Mange af os kan godt li' lakrids, men den går ikke hvis du har forhøjet blodtryk
Lakrids har egentlig gode egenskaber på grund af det indhold af polyfenoler og flavonoider, som bl.a. er kendt for at kunne bidrage til sænkning af blodsukkeret.
Lakrids er dog også kendt for at være dårligt for blodtrykket, og det er det fordi det skaber øget karsammentrækning, og når blodårerne dermed er mindre, er der ikke så meget plads til blodet, og trykket stiger. Samtidig kan lakrids også give nedsat nitrogenoxid produktion, og nitrogenoxid er netop det stof, der skal bruges for at blodårerne kan udvide sig og skabe mere plads.
Derudover påvirkes nyrernes blodtryksregulerende funktion også i og med at der sker en større salt- og væskeophobning og en øget kaliumudskillelse, og det får også blodtrykket til at stige.
Jo mere lakrids, des større blodtryksstigning, og det virker hurtigt. Til gengæld kan det tage op til 6 måneder at normalisere blodtrykket efter, at man stopper med at spise lakrids. Man har konstateret, at dagligt indtag af 50 gr. lakrids er tilstrækkeligt til at skabe en signifikant forøgelse af blodtrykket i løbet af 2 uger.